Aansprakelijkheidsverzekering

Er zijn vervelende gebeurtenissen waar u aansprakelijk voor gesteld kunt worden. Niet alleen ongelukjes die u zelf veroorzaakt, maar ook bijvoorbeeld die van uw kinderen of huisdieren. Voor zulke situaties is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn u en uw gezin als particulier verzekerd voor aansprakelijkheid van materiŽle schade en letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen.

De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door u betaalde premie voor de verzekering.

Bij deze verzekering is soms een eigen risico van toepassing. Voor sommige situaties is de aansprakelijkheidsverzekering niet bedoeld. U moet dan denken aan aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval veroorzaakt met uw auto, motor, brom- of snorfiets. Voor deze voertuigen geldt een verzekeringsplicht, waarvoor u via ons een eigen verzekering kunt afsluiten.

Dit geldt ook voor aansprakelijkheid voor schade die u heeft veroorzaakt tijdens uw werkzaamheden. Hiervoor kan een andere verzekering worden afgesloten.

Het is belangrijk om wijzigingen in uw persoonlijke situatie aan ons door te geven, bijvoorbeeld: geboorte kind, samenwonen, uit huis gaan van kinderen of relatiebreuk.