Bedrijfsgebouwenverzekering

De bedrijfsgebouwenverzekering (opstalverzekering) dekt schade aan gebouwen die bedrijfsmatig worden gebruikt, al dan niet in verhuurde staat. Dus ook: verhuurde woningen. De verzekering dekt in het algemeen tenminste het risico van brandschade (inclusief rook- en roetschade, blikseminslag en ontploffing). Een veel uitgebreidere dekking is ook mogelijk (storm, inbraak, diverse vormen van waterschade). Gebouwen zijn in het algemeen verzekerd op basis van herbouwwaarde.

Naast het gebouw zelf zijn ook bijgebouwen, tereinafscheidingen en dergelijke meeverzekerd. Ook zaken als antennes, lichtreclame's en zonweringen kunnen meeverzekerd worden.

Bent u eigenaar van een bedrijfsgebouw, dan is een goede verzekering voor uw pand belangrijk. Heeft u al een verzekering voor uw pand, ook dan kijken wij graag voor u na of er een betere en/of goedkopere mogelijkheid voor u is.

De premie is afhankelijk van ligging, bouwaard en soort gebruik. De premie is uitgedrukt in een percentage van het verzekerd bedrag. Voor stormschade geldt er vaak een eigen risico.

Het verzekerd bedrag moet overeenstemmen met de volledige herbouwwaarde van het gebouw (inclusief meeverzekerde bijgebouwen). Is het verzekerd bedrag te laag, dan vindt in geval van schade pro rata vergoeding plaats. Voor bijzondere gebouwen, zoals monumenten kunnen afwijkende voorwaarden gelden.