Uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u onderscheid maken tussen een uitvaartverzekering in natura of een uitvaartverzekering in geld.

Een uitvaartverzekering in natura dekt de kosten van uw uitvaart en regelt vrijwel alles na uw overlijden: van het verzorgen van de rouwkaarten tot het regelen van de begrafenis of crematie. Echter heeft u meer wensen dan in het gekozen pakket zit volgt er een aanvullende nota van de uitvaartverzorger. Hiervoor kunt u wel een extra bedrag meeverzekeren.

Een uitvaartverzekering in geld keert na het overlijden een geldbedrag uit. Uw nabestaanden kunnen hiermee de uitvaartkosten voldoen. Uw nabestaanden hebben zelf alles in de hand en krijgen een nota van de uitvaartverzorger welke zij met de uitkering van de verzekering kunnen betalen. Heeft u een te laag verzekerd bedrag dan zullen uw nabestaanden het verschil dienen te betalen aan de uitvaartondernemer. Heeft u een te hoog verzekerd bedrag dan houden uw nabestaanden een bedrag over welke vrij te besteden is.

Heeft u al een verzekering lopen maar is dit niet meer voldoende, vraag ons naar de mogelijkheden. Ook als de eerste polis elders loopt.

Wilt u ook verzekerd zijn dat uw uitvaart gepaard gaat met uw persoonlijke wensen? Sluit vandaag nog uw uitvaartverzekering af! Of sluit een aanvullende verzekering af om de lopende verzekering te updaten.