Woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering wordt ook wel opstalverzekering genoemd.

De opstalverzekering dekt de schade aan uw huis als gevolg van in de polis genoemde risico's, zoals brand, storm, inbraak, neerslag, bliksem, explosie of vorst. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak zeer groot.

Vaak kunt u naast de standaarddekking ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, de zogenaamde “alle onheilen dekking”. Ook de glasverzekering is vaak een goede aanvulling op de dekking. De glasverzekering dekt schade t.g.v. ruitbreuk en geen lekkage of slijtage. Wanneer u voor uw koophuis een hypotheek afsluit, bent u vaak verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering wordt vaak op basis van de herbouwwaarde van uw huis afgesloten. Voor de herbouwwaarde zijn er speciale herbouwwaardemeters welke wij samen met u invullen en u zo garantie tegen onderverzekering krijgt.

Indien u onderverzekerd bent betekend dit dat u tekort bent verzekerd. Bij een eventuele schade wordt u dan ook gekort op uw schadeuitkering. Het is daarom erg belangrijk om het juiste verzekerde bedrag te bepalen waarbij de genoemde herbouwwaardemeter een belangrijk hulpmiddel is.